Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

  • Dwergvleermuis
Uiterlijk:
Ze hebben een lichaamslengte van 3 tot 4,5 cm, een vliegspanwijdte van 20 tot 22 cm en een gewicht van 3 tot 8 gram. Hun vachtkleur is donkerbruin, tegen het zwart aan, oren en vleugels zijn zwart.

Ontwikkeling:

Paartijd is in april tot mei, ze hebben een draagtijd van 6 tot 8 weken, jaarlijks 1 tot worpen van tot jongen. Ze worden geboren in een kraamkolonie.

Jonge dwergvleermuizen zijn tot na de eerste winter donkerder en grauwer van kleur.

Leefwijze:

Dwergvleermuizen jagen op terreinen met bomen, tuinen en rond lantaarnpalen. Vangen kleine insecten zoals muggen, motjes, gaasvliegen e.d. in de lucht. Hij vliegt vlak voor of na zonsondergang (een halfuur voor die tijd worden ze onrustig in hun slaapplaats).

Het vrouwtje komt snel na het uitvliegen terug om de jongen te voeden. Zomerverblijfplaatsen zijn ze in gebouwen, in de winter vaak in spouwmuren, maar ook met grote groepen in groeven en grotten.

Als de jongen gaan vliegen kunnen deze in woningen komen en voor paniek zorgen.

Wering/preventie:

Neem contact op met Ongediertebestrijding Tholen.

  • Laatvlieger

Uiterlijk:

Lichaamslengte 7 cm, vleugelspanwijdte ongeveer 38 cm, zijn gewicht is ongeveer 25 gram, de vacht is donkerbruin tot bruinzwart van kleur. Haarpunten op de rug zijn licht geelbruinkleurig glanzend.

Ontwikkeling:

Na de paartijd verzamelen de vrouwtjes zich in kraamkolonies van 15 tot 30 dieren, ze krijgen één jong per jaar. Na ongeveer 6 weken gaan de jongen zelfstandig op voedsel jacht.

Leefwijze:

Op een warme droge en donkere plaats in gebouwen. Hun in en uitvliegopeningen zitten tussen de onderste dakrand tot in de top van het verblijf, ook open stootvoegen in de gevel.

Schade:

Luidruchtig gedrag kort voor ze uitvliegen, als ze met hun kolonie gaan vliegen gebeurt dit binnen 30 minuten nadat de eerste is uitgevlogen. Als het zoogtijd is worden er per nacht meerder jachtvluchten gedaan.

Laatvliegers kunnen besmet zijn met het hondsdolheidsvirus (rabiës). Laatvliegers die zich in spouwmuren bevinden en met rust worden gelaten, zullen geen hondsdolheid op mens en huisdier overbrengen. Besmette dieren zijn niet agressief en vallen niet aan.

Wering/preventie:

Bel of mail met Ongediertebestrijding Tholen.